BOEK

Waarschijnlijk kent u veel van de geportretteerden in de collectie van Meesterlijk Sneekers. U heeft ze gesproken, bij ze in de buurt gewoond, samen op school gezeten, met ze gewerkt of van ze gehoord. Tijdens de expositie ontmoet u mensen die ook hun herinneringen aan hen hebben. Al deze indrukken vormen uw gedachten over de geportretteerden. Maar wat is hun eigen verhaal? Afke Henni beschrijft het in het boek Meesterlijk Sneekers.

Lang na afloop van de expositie geniet u dankzij het rijk geïllustreerde kunstboek na van de portretten die Imke Meester schilderde. Afke Henni vertelt de verhalen van de geportretteerden of hun nabestaanden en gaat in op bepaalde schildertechnieken die Imke Meester toepast in de schilderijen. Ook schrijft ze over Imke Meester en de organisatie van Meesterlijk Sneekers. Ze staat stil bij alle mensen en organisaties die Meesterlijk Sneekers mogelijk maakten.

Om de schetsen, krabbels en schilderijen zo realistisch mogelijk weer te geven gebruikt Imke Meester in het boek dik mat papier dat meer inkt absorbeert daar waar Imke meer verf gebruikt in het schilderij. Hierdoor komen de originele dieptewerking en sfeer van het schilderij het beste tot hun recht. Fotograaf Almar Setz werkt nauwgezet samen met Imke Meester voor de juiste belichting en kleurstelling in de fotografie. Dit procedé herhaalt zich bij de drukker. Een spannend proces voor een optimaal resultaat.

BESTELLEN:
Het 148 pagina's tellende fullcolor kunstboek van 24 X 24 cm is vanaf 1 september te verkrijgen bij de expositie en Boekhandel Van der Velde Kruizebroederstraat 36, 8601 CM in Sneek. Ook kunt u uw boek online kopen.

Wilt u vast een boek reserveren, stuurt u ons dan onderstaand antwoordformulier.
Uw boek is tussen 1 september en 3 november af te halen bij de expositie.

Bestelling boek Meesterlijk Sneekers