ENTHOUSIAST, ENERGIEK EN VOL PASSIE ZETTEN DE DAMES ZICH IN VOOR HUN DROOMPROJECT

Imke Meester

Als beeldend kunstenares uit Scharnegoutum wilde ik Culturele Hoofdstad 2018 aangrijpen om beeldende kunst dichterbij mensen te brengen. Ook wilde ik laten zien hoe kunst mensen verbindt.

In het project Meesterlijk Sneekers portretteerde ik een aantal voor velen herkenbare Snekers in hun puurste vorm en nodigde ik ieder ander uit om onderdeel te worden van een kunstwerk. Dankzij de herkenbaarheid van de portretten, de betrokkenheid bij de geportretteerden en de omvang van de werken kwam de kunst dichtbij, emotioneerde het en werd het spraakmakend.

Hoewel ik mij vooraf een beeld vormde van wat ik wilde realiseren, ontroerde mij de voor mij verrassend grote impact van dit project op de Snekers. Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik deze rol kon en nog steeds kan spelen voor de mensen in de stad waar ik zoveel van hou.Imke Meester

Afke Henni


Ik heb Imke Meester leren kennen tijdens een schildercursus die ik bij haar volgde. Ik kwam bij haar via een vriendin die vertelde dat Imke een goede lerares is, die je de ruimte geeft om zelf aan de slag te gaan.

In die periode heb ik wel eens teksten voor exposities voor haar geschreven en herschreven. Toen ze mij vroeg om de teksten te schrijven voor het begeleidende boek bij dit project voelde ik mij enorm vereerd.
Het schrijven was mijn manier om bij te dragen aan Meesterlijk Sneekers.


Afke Henni

Fotografie: Alda van Bentum

Annemieke Steemers

Imke Meester vertelde mij over een van haar dromen. Ze wilde een expositie organiseren met door haar geschilderde portretten van 'gewone' Sneekers die vanuit hun puurheid betekenisvol zijn of waren voor de stad. Zo zou ze mensen met elkaar verbinden en aandacht vestigen op beeldende kunst.

We zaten in haar atelier en werden omringd door haar werk. Onder de indruk van haar bescheidenheid en overweldigd door de kwaliteit van haar werk stelde ik voor om haar droom te verwezenlijken. Voor mij, als evenementenorganisator, klonk Imke's plan mij als muziek in de oren.

Vol enthousiasme en met een grenzeloos vertrouwen in dit project genoot ik elke dag van alle ontwikkelingen. Ik ben ongelooflijk trots op het resultaat van onze hechte samenwerking. We hadden een meesterlijk team!Annemieke Steemers

Fantaseer, geloof dat je het kunt, vertrouw erop dat het lukt en ga ervoor!
Laat jezelf nooit weerhouden door tegenslagen.
Maar zoek altijd naar wegen die je verder brengen.
Dan blijkt het onmogelijke opeens gewoon mogelijk.

- Imke Meester -